Gayrimenkulde en güçlü yatırım şirketi belli oldu

Türkiye’nin En Güçlü 10 Gayrimenkul Yatırım Şirketi Açıklandı

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi PrimeGlobal’in Türkiye ağı Asalı Bağımsız Denetim AŞ tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’nin en güçlü 10 gayrimenkul yatırım şirketi belirlendi. Araştırmada, finansal performans, bilanço gücü ve likidite gibi kriterler üzerinden şirketler değerlendirildi.

BELİRLENEN KRİTERLER ÜZERİNDEN ANALİZ

Araştırmada, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan finansal tablolar baz alındı ve şirketlerin varlık büyüklüğü, özkaynak büyüklüğü, likidite, net borç durumu ve borçluluk/varlık oranı gibi kriterler analiz edildi.

EN YÜKSEK VARLIĞA SAHİP ŞİRKET BELLİ OLDU

En yüksek varlığa sahip şirketler sıralamasında Emlak Konut GYO ilk sırada yer aldı. Onu sırasıyla Rönesans Gayrimenkul, Torunlar GYO, Nef (Timur Gayrimenkul) ve Ziraat GYO takip etti.

Zirvedeki Emlak Konut GYO, varlık büyüklüğü ile öne çıkarken, diğer şirketler güçlü portföyleriyle dikkat çekti.

EN YÜKSEK NET VARLIĞA SAHİP ŞİRKETLER

Araştırmaya göre, en yüksek net varlığa sahip şirketler arasında Torunlar GYO, Emlak Konut GYO ve Rönesans Gayrimenkul yer aldı.

İLK 10’DA YER ALAN DİĞER ŞİRKETLER

İlk 10’da yer alan diğer şirketler arasında Ziraat GYO, Özak GYO, İş GYO, Nef, Akiş GYO, Halk GYO ve Avrupakent GYO bulunmaktadır.

ZORLU PİYASAYA RAĞMEN LİKİDİTE GÜCÜ YÜKSEK ŞİRKETLER

Zorlu piyasa koşullarına rağmen likidite gücü yüksek olan şirketler arasında Torunlar GYO, Emlak Konut GYO ve Rönesans Gayrimenkul öne çıktı.

BORÇ/TOPLAM VARLIK ORANI EN DÜŞÜK ŞİRKETLER

Borçluluk oranı en düşük şirketler arasında Özak GYO, Nef ve Torunlar GYO bulunmaktadır. Diğer ilk 10 şirket ise Ziraat GYO, İş GYO, Akiş GYO, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Halk GYO ve Rönesans Gayrimenkul olarak sıralandı.

BİLANÇO KALİTESİ ÖNEMLİ BİR REKABET AVANTAJI

Bağımsız denetim şirketinin sorumlu ortağı Yakup Babaoğlu, sektörde bilanço kalitesinin ve finansal yönetim kabiliyetinin önemli hale geldiğini belirtti. Sektörde güçlü bilanço yapısı, temkinli borçlanma yaklaşımı ve yüksek likidite seviyesi önemli rekabet unsurları haline gelmiştir.

Babaoğlu, “Bu tablo; yatırımcılar, finansal kurumlar ve sektör paydaşları açısından finansal sağlamlığın sadece güven unsuru olmadığını, aynı zamanda uzun vadeli stratejik kararlar için belirleyici bir tercih olduğunu göstermektedir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Bugün son gün: Araç sahiplerini ilgilendiriyor, kaçıran 140 bin TL ceza ödeyebilir

Ticari araç sahiplerinin Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamındaki montaj yükümlülüğü için bugün son gün. 30 Haziran’a kadar montaj işlemini tamamlamayanlara 28 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek ve akaryakıt giderleri beyan edilemeyecek.

Brent petrolün varili 67,04 dolardan işlem görüyor

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 67,04 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki kısmi yükselişte, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret anlaşması imzalandığını açıklaması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell üzerindeki faiz indirimi baskısının artması etkili oldu.

J.P. Morgan’dan Diamandakis hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırım bankacılığı devi J.P. Morgan, finans sektöründeki konumunu daha da sağlamlaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Reuters tarafından Perşembe günü görülen bir şirket içi bilgilendirme notuna göre, banka …

İş Bankası 100 milyonluk kredi için anlaştı: Kadın girişimcilerin kurduğu KOBİ’ler desteklenecek

İş Bankası’na bağlı İş Leasing Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC) arasında 100 milyon Amerikan Doları tutarında uzun vadeli kredi sözleşmesi imzalandı. Haberi, İş Finansal Kiralama, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP …

TOGG’un yeni modeli T10F satış için gün sayıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 25 Haziran 2018’de kurulan Togg, ürettiği ilk akıllı cihazı T10X’ten iki yıl sonra ikinci modeli T10F’yi bu yaz itibarıyla satışa sunmayı hedefliyor.

İsrail İran’a füze attı, Kocaelililer zam istedi

İran-İsrail savaşı sırasında akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar, toplu taşıma sektörünü derinden etkiledi. Savaşın yarattığı küresel belirsizlik, akaryakıt piyasasına yansıdı; özellikle otobüs ve minibüs taşımacılığı yapan esnaf artan …