Kripto para piyasası yılın ilk yarısını hareketli geçirdi

Kripto Para Piyasasında Yılın İlk Yarısında Neler Yaşandı?

Yılın ilk altı ayında kripto para birimlerindeki volatil hareketler dikkat çekti. Bitcoin, rekor seviyesi olan 110 bin doları gördü, ancak mart ayında 80 bin doların altına geriledi.

Bitcoin’in yılın başındaki fiyatı 93 bin 500 dolar iken, yılın ilk yarısını 107 bin 100 dolarla kapatmayı başardı. Aynı dönemde piyasanın toplam değeri 3,26 trilyon dolardan 3,34 trilyon dolara yükseldi.

Diğer altcoinler ise genellikle olumsuz bir seyir izledi ve Bitcoin’e zıt yönde hareket etti.

Trump Kripto Para Piyasasını Etkiledi

Yılın ilk yarısında kripto para piyasasındaki en önemli belirleyicilerden biri ABD Başkanı Trump oldu. Seçim zaferinin ardından kripto paralardaki yükselişi tetikleyen Trump, ABD’nin stratejik Bitcoin rezervine ilişkin bir kararname imzaladı ve piyasaya olumlu yansımaları oldu.

Bu gelişmeyle Bitcoin, ABD rezervlerine dahil edilirken, yatırımcıların bu varlığa olan ilgisi arttı ve borsa yatırım fonlarına (ETF) yatırımlar artış gösterdi.

ABD’de Düzenlemeler Hız Kazandı

Trump’ın olumlu yaklaşımı ve ekonomi yönetimindeki kripto dostu isimlerin etkisiyle ABD’de kripto ekosistemine yönelik düzenleme çalışmaları hız kazandı. Stabil kripto paraları düzenleyen yasal düzenleme, ABD Senatosu’ndan onay aldı ve Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD tahvillerine talebin artmasını beklediklerini açıkladı.

Yılın ilk yarısında Bitcoin ve diğer varlıkları etkileyen bir diğer faktör ise İsrail ile İran arasındaki çatışma süreciydi. Bu süreçte Bitcoin ve diğer varlıklar değer kaybetti, ancak sonrasında bazı kayıplar telafi edildi.

Türkiye’de Kripto Düzenlemeleri Arttı

Ülkemizde de kripto paralara yönelik düzenlemeler hız kazandı. Kripto para borsalarının kuruluş ve işleyiş süreçlerini belirleyen düzenlemeler yapıldı ve bu borsaların faaliyete geçmesi için başvuru süreci sona erdi.

Ayrıca kripto varlıkların transfer işlemleri için belirlenen “limit” ve “zaman sınırı” düzenlemesi Haziran ayında yürürlüğe girdi. Bu düzenlemelerle suç gelirlerinin hızlı bir şekilde transfer edilmesinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Related Posts

Bugün son gün: Araç sahiplerini ilgilendiriyor, kaçıran 140 bin TL ceza ödeyebilir

Ticari araç sahiplerinin Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamındaki montaj yükümlülüğü için bugün son gün. 30 Haziran’a kadar montaj işlemini tamamlamayanlara 28 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek ve akaryakıt giderleri beyan edilemeyecek.

Brent petrolün varili 67,04 dolardan işlem görüyor

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 67,04 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki kısmi yükselişte, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret anlaşması imzalandığını açıklaması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell üzerindeki faiz indirimi baskısının artması etkili oldu.

J.P. Morgan’dan Diamandakis hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırım bankacılığı devi J.P. Morgan, finans sektöründeki konumunu daha da sağlamlaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Reuters tarafından Perşembe günü görülen bir şirket içi bilgilendirme notuna göre, banka …

İş Bankası 100 milyonluk kredi için anlaştı: Kadın girişimcilerin kurduğu KOBİ’ler desteklenecek

İş Bankası’na bağlı İş Leasing Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC) arasında 100 milyon Amerikan Doları tutarında uzun vadeli kredi sözleşmesi imzalandı. Haberi, İş Finansal Kiralama, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP …

TOGG’un yeni modeli T10F satış için gün sayıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 25 Haziran 2018’de kurulan Togg, ürettiği ilk akıllı cihazı T10X’ten iki yıl sonra ikinci modeli T10F’yi bu yaz itibarıyla satışa sunmayı hedefliyor.

İsrail İran’a füze attı, Kocaelililer zam istedi

İran-İsrail savaşı sırasında akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar, toplu taşıma sektörünü derinden etkiledi. Savaşın yarattığı küresel belirsizlik, akaryakıt piyasasına yansıdı; özellikle otobüs ve minibüs taşımacılığı yapan esnaf artan …