Otururken yüzde oluşan bu belirti kanser habercisi olabilir!

Prostat Kanseri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tıbbi Araştırma Vakfı verilerine göre, prostat erkeklerde en yaygın görülen kanser türüdür. Ancak, tanı konulduktan sonraki beş yıl içinde hastaların sağ kalım oranı %93’e kadar ulaşabilir.

Surrey Live’ın aktardığına göre, prostat kanserinin erken belirtileri arasında otururken ortaya çıkan ağrı önemli bir işaret olabilir.

Eğer otururken ağrı ve buna bağlı yüz buruşturma gibi belirtiler yaşıyorsanız, bir uzmana görünmeniz önemlidir. Onkolog Dr. Jiri Kubes, bu tür şikayetlerin farklı nedenlerden kaynaklanabileceğini belirtiyor ancak sürekli rahatsızlık hissediliyorsa ciddi bir sağlık sorununu işaret edebileceğine dikkat çekiyor.

İltihaplanma Sonucu Oluşabilir

Hastalık ilerledikçe, prostat kanserinin diğer belirtileri ortaya çıkabilir. Perineal ağrı genellikle prostat tümörlerinden kaynaklanan iltihaplanmanın bir sonucudur. Bazı durumlarda, tümörler çevredeki dokuları sıkıştırarak ek rahatsızlıklara yol açabilir.

Bunun yanı sıra, idrar yapma sorunları, idrar kaçırma ve idrar yolu enfeksiyonları da prostat kanserinin belirtileri arasında yer almaktadır. Menide veya idrarda kan görüldüğünde ise derhal bir doktora başvurulması gerekmektedir. Dr. Jiri Kubes, herhangi bir şüpheli durumda uzman bir görüş alınması gerektiğini vurgulayarak, “Endişelenmek yerine, durumu ciddiye almak her zaman daha doğrudur,” diyor.

Related Posts

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Kilo kontrolünde kritik role sahip! Meyve tüketti, yaşamı değişti: 4 ayda 15 kilo verdi

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.

Her yıl 559 bin kişinin ölümüne yol açan hastane süper mikrobu plastikle besleniyor

Hastanelerde sıkça karşılaşılan süper mikrop Pseudomonas aeruginosa, tıbbi plastikleri yiyerek hayatta kalabiliyor. Brunel Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve Cell Reports dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, bu ölümcül bakteri, tıbbi cihazlarda kullanılan plastiklerle beslenerek hem daha uzun süre hayatta kalıyor hem de tedaviye karşı daha dirençli hale geliyor.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.